20-05-2008, 16:12
|
|
|
GüL BaHçEsİ
05 Mayıs 2008
ElazıĞ
: 
Ruh hali:

Ettiği Teşekkür: 1,018
637 Mesajına 920 Kere Teşekkür Edlidi
Tepki Sayısı: 1
2 Mesajına 3 Kere Tepki Gösterildi
|
Online!
Doktordan hastaya: Kilo alırken bana mı sordun?
|
|
Doktordan hastaya: Kilo alırken bana mı sordun? Pendik'te, gece rahatsızlanan ve 6 hastane dolaştıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen 300 kiloluk Ayşe Akdeniz (48), acil servisteki bir doktorun kendisini azarladığını ileri sürdü. Sabaha kadar acilin kapısında beklediğini anlatan Akdeniz, "Fenalışınca hastaneye gittik. Doktora çok acı çektiğimi söyleyince bana, '300 kilo olurken bana mı sordun?' diyerek azarladı." şeklinde konuştu. İddiaya göre; aşırı kiloları yüzünden vücudunda yaralar oluşan ve önceki akşam fenalaşan Ayşe Akdeniz, komşuları tarafından Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane yetkilileri oturmakta dahi güçlük çeken kadını, 'bizim yapabileceğimiz bir şey yok' diyerek geri çevirdi. Akdeniz daha sonra 5 hastane daha dolaştırıldı. Ancak her gittiği hastaneden aynı cevabı aldı. Son olarak gece 01.00 sularında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen kadının burada tansiyonu ölçülüp, bir süre oksijen verildi. Ardından buradan da 'yapacak bir şey yok' denilerek çıkartıldı. Bir aydır kiloları nedeniyle büyük rahatsızlık yaşadığını ve hiç kimsenin kendisine yardımcı olmadığını anlatan Akdeniz, "Bana ilaç verip gönderiyorlar. 'Bu zayıflama ilaçlarını al ve diyet programını uygula' diyorlar. Ben bu diyet yemeklerini nasıl yapayım?" şeklinde konuştu. Akdeniz ayrıca Cerrahpaşa'da acil servisteki doktorun kendisine hakaret ettiğini ileri sürdü. Acil servisten de zorla çıkarıldığını söyleyen Akdeniz, "Ben çok acı çekiyorum. Buradaki doktor ise, '300 kilo olurken bana mı sordun?' diyerek azarlıyor." diye konuştu. Hastane yetkilileri ise Obezite Polikliniği'nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kapalı olduğunu ve kadının 20 Mayıs'ta gelmesi halinde kendisiyle ilgilenileceğini bildirdi. Daha önce de Adana, İstanbul ve Kocaeli'de benzer olaylar gündeme gelmişti. Olaylarla ilgili soruşturma başlatan bakanlık, sorumlu kurum ve kuruluşların yanı sıra, doktorlara da cezalar kesmişti.
alıntı
|
İmzam |
|
“Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî
(Allah’ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet).”